Lancering Nationaal Recyclingforum ter gelegenheid van 100 jaar Recycling in Nederland

De VHT viert samen met partners Honderd Jaar Recycling

In 2020 vieren we 100 jaar georganiseerde recycling in Nederland. Nederland is koploper op het gebied van recycling, maar om de ambitie van een circulaire economie in 2050 te realiseren, moet het beter én anders. Dat kan de recyclingsector niet alleen. Vier recyclingorganisaties – de Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie (FNOI), de Metaal Recycling Federatie (MRF), de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK Recycling) en de Vereniging Herwinning Textiel (VHT) hebben daarom op 18 maart 2020 – Global Recycling Day – het Nationaal Recycling Forum gelanceerd. Een initiatief waarmee de sector een gezamenlijke visie uitdraagt over wat nodig is om Nederland in 2050 circulair te maken.

Het was de bedoeling om het forum tijdens het Nationaal Recycling Congres met een korte film over 100 jaar georganiseerde recycling te introduceren en zijn visie toe te lichten in een panelgesprek met de vier voorzitters van de aangesloten recyclingorganisaties. Vanwege de coronacrisis kon dit evenement geen doorgang vinden. De initiatiefnemers hebben daarom besloten het Nationaal Recycling Forum via deze korte film te introduceren. Hans Bon, directeur van Wieland Textiles, tekende als bestuurslid van de VHT.

 

We gebruiken cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door deze melding te accepteren, of door gebruik te blijven maken van onze website weten we dat je hiermee akkoord gaat.

Accepteren Meer informatie