Valvan pakt uit met wereldprimeur

[:nl]MENEN, BARCELONA – Valvan was één van de West-Vlaamse bedrijven die recent in de kijker liep op de zogenaamde ITMA-beurs, de grootste beurs ter wereld voor textielmachines. De West-Vlaamse kmo, die tot de Valtech groep van de broers Vandeputte behoort, pakte er uit met een wereldprimeur.

De Valtech Groep is een conglomeraat van een vijftiental bedrijven die op de een of de andere manier actief zijn in de sector van de engineering. Valvan is één van die dochters. De kernactiviteit van Valvan bestaat in het produceren van balenpersen voor het verminderen van het volume van materialen voor opslag, transport of marketingdoeleinden. In Barcelona pakte Valvan uit met een innovatieve en in eigen huis geconcipieerde machine die volgens kaderlid Dieter Wittouck noch min noch meer voor een wereldprimeur zorgde: een sorteermachine die tweedehandskledij kan sorteren volgens de stoffen. In de voedingssector zijn sorteer- en inspectiemachines al langer gemeengoed. In de textielwereld is een slimme detectiemachine echter nieuw. “De hele textielsector kampt wereldwijd met grote afvalstromen”, aldus Wittouck. “Onze machine kan in één oogopslag de ene stof van de andere scheiden, en dat is uitzonderlijk.”

Op de ITMA-beurs in Barcelona bleek veel belangstelling te bestaan voor het West-Vlaamse primeur aanbod van Valvan. Vooral de Chinezen klopten aan en plaatsten meteen ook een reeks bestellingen.[:]

We gebruiken cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door deze melding te accepteren, of door gebruik te blijven maken van onze website weten we dat je hiermee akkoord gaat.

Accepteren Meer informatie