Wieland Textiles doet mee aan De Textiel Race: het leerzaam inzamelen van oude kleding en textiel

Iedereen kent het wel, je hebt nog oude kleding of kapotte textiel liggen. Toch schiet het er vaak bij in om dit weg te brengen naar de kringloopwinkel of kledingcontainer. Om hieraan iets te doen, is De Textiel Race in het leven geroepen waar scholen uit heel Nederland aan meedoen. Scholieren uit groep 6, 7 en 8 uit Amsterdam nemen het tot 17 juni tegen elkaar op om zoveel mogelijk oude kleding en textiel bij mensen uit de buurt op te halen. Wieland Textiles sorteert alle ingezamelde kleding op kleur, samenstelling en structuur van de stof om er zo voor te zorgen dat het opgehaalde textiel zo veel mogelijk kan worden hergebruikt.

Tijdens de Textiel Race kunnen buurtbewoners hun oude en kapotte textiel online aanmelden. Scholieren en buurtbewoners maken vervolgens een afspraak om het textiel thuis op te laten halen. Hun school scoort hiermee punten die op de website van De Textiel Race worden bijgehouden. Door mee te doen aan De Textiel Race leren scholieren al doende over het recyclen van textiel. Alle deelnemers krijgen hierover een interactieve les op hun school. Waar kun je je textiel inleveren? Wat is nodig om een spijkerbroek te maken? Het is slechts een greep uit alle vragen waarover zij zich met hun klasgenoten buigen. Tegelijkertijd gaan de scholieren zelf aan de slag door binnen hun woonwijk gebruikte kleding in te zamelen en leveren zij zo een bijdrage aan de recycling van waardevolle stoffen.

De Textiel Race werkt samen met lokale gemeenten en lokale afvalophaaldiensten. Zij zorgen ervoor dat ingezameld textiel op een correcte manier bij gerenommeerde recyclers terechtkomt. Als bedankje krijgen de scholieren kortingscodes voor duurzame kledingmerken als Loop.a Life, Mud Jeans, SKOT Fashion, LABFRESH, Walra Remade, Gerrard Street en NOWA.

We gebruiken cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door deze melding te accepteren, of door gebruik te blijven maken van onze website weten we dat je hiermee akkoord gaat.

Accepteren Meer informatie